Giuseppe Marotta
0

"Džeko želi da pređe u Juventus"

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Edin Džeko, strijelac bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije i njemačkog Wolfsburga, još uvijek, unatoč silnim najavama, nije promijenio klub.

Saga o njegovom odlasku traje predugo, ali još nije gotova. Tokom 2009. godine aktealan je bio odlazak u Milan, a sada se mjesecima priča o mogućem prelasku u torinski Juventus. Kao jedini drugi alternativni klub se još spominje Manchester City.

Nakon što je Italijanski nogometni savez donio odredbu po kojoj od iduće sezone svaka ekipa u Seriji A može imati jednog, a ne dva igrača izvan granica Evropske unije, Juventus je morao napraviti određene preinake u svojim planovima. Naime, jednakom snagom su radili na realizaciji dva transfera: Edina Džeke iz Wolfsburga i Miloša Krasića iz moskovskog CSKA. Odsad više ne...

"Potpuno smo fokusirani na Džeku. Uvidjeli smo dosad da nije lako pregovarati s Wolfsburgom. Čvrsti su i kruti oko svojih stavova, ali vrijeme radi za nas i ne odustajemo od tog sjajnog strijelca", rekao je Giuseppe Marotta, sportski direktor Juventusa uz dodatak:

"Dobro je u svemu što Džeko želi odlazak, odnosno, želi k nama. Nadam se da će svanuti dan kada ćemo finalizirati ovaj prijelaz."