Intervju za njemački Bild
0

Džeko: "Zaokupljen sam samo Wolfsburgom"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bosanski centarfor njemačkog prvaka Wolfsburga, Edin Džeko, prokomentarisao je za Bild nagađanja o prelasku u italijanski nogometni klub Milan.

"Trenutno sam u Wolfsburgu. Koncentrisan sam isključivo na njega. Nagađanjima o odlasku ovog se trena doista ne opterećujem ", rekao je 23-godišnji napadač, koji se vratio u redove Bundesligaša nakon neuspješnog pokušaja plasmana na SP u dvjema utakmicama dodatnih kvalifikacija protiv Portugala.

Prošlog je ljeta, piše Bild, Džeko je produžio ugovor s klubom do 2013. godine. Plata mu je povećana na pet miliona eura po godini. U ugovoru ima klauzulu da može otići na kraju sezone u slučaju da zainteresirani klub-kupac dođe s ponudom od 25 miliona eura.

I Bild zaključuje da je vjerojatnost u njegov ostanak minimalna, te navodi da je Felix Magath klubu privrijedio golem novac kada je Džeku iz čeških Teplica doveo 2007. za deset puta manji novac (2.5 miliona eura).

Na gostujući dvoboj Lige prvaka kod CSKA-a u srijedu Volfsburžani će otputovati dan ranije od uobičajenog termina, već u ponedjeljak ujutro. Trener Armin Veh želi na moskovskom stadionu Lužniki napraviti dva treninga da bi igrače priviknuo na umjetnu travu.