Intervju za Kicker
151

Džeko: Vratit ću se u Bundesligu, ali ne znam kada

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Facebook)
Edin Džeko (Foto: Facebook)
Bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko dao je intervju za novi broj Kickera u kojem je izrazio želju da se jednog dana vrati u Bundesligu gdje je briljirao u dresu Wolfsburga.

Sjajni napadač Manchester Cityja, s kojim je lani osvojio naslov engleskog prvaka, svjestan je da ove sezone se stvari ne razvijaju tako dobro. ''Građani'' zaostaju velikih 12 bodova za Manchester Unitedom u Premierligi, a u Ligi prvaka su ispali već u prvom krugu, u grupi s Borussijom Dortmund, Real Madridom i Ajaxom.

"Teško je objasniti zašto se to dogodilo. No, moramo znati da ni toliko sjajnih igrača u timu nije garancija pobjeda. Ligu prvaka treba shvatiti ozbiljno", kazao je Džeko, potvrdivši da je impresioniran nastupima Borussije Dortmund u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

"Borussia može jako daleko, čak i do finala. To im i želim. Ako je bila prva u grupi s Realom i nama, očito može pobijediti sve".

Dakako, novinar Kickera je nakon tolikih pohvala pitao je li na pomolu Džekin transfer u Dortmund, što se posljednjih sedmica spominje u engleskim i njemačkim medijima.

"Puno je toga napisano, a da je sve to što se piše tačno, već bih igrao za Bayern ili Milan. Nije istina da sam se sastao s predstavnicima Borussije, a ako me Jürgen Klopp, koji je jedan od najboljih trenera u Evropi, hvali, naravno da sam sretan zbog toga".

Nedavno je u razgovoru za Mirror Džeko izrazio veliku ljubav prema Bundesligi.

"To je tačno. Sviđa mi se Premierliga, ali vratit ću se u Bundesligu. Ostajem pri tome, samo ne znam kad će se to dogoditi".

U Cityju Džeko nema redovno mjesto u udarnom timu, štaviše češće ulazi s klupe, što nije situacija koja mu se sviđa.

"Ne želim biti super-džoker jer mislim da uvijek mogu igrati otpočetka. Ali, naravno da ću uvijek davati sve za ekipu, čak i kad sam zamjena. Osjećam li da trener Mancini ima povjerenja u mene? Ponekad da, ponekad ne. Ali, naš je odnos u redu".

Odlaskom Marija Balotellija u Milan, moglo bi se otvoriti više prostora i bh. napadaču.

"Nema to puno veze sa mnom, ali Mario je napravio dobar potez jer će više igrati i moći će pokazati koliko je dobar. On je zabavan dečko, ali ponekad se previše zabavlja. S njim nikad nije dosadno. Ima puno potencijala, ali ga još nije do kraja realizovao".