Nogomet
7

Džeko: Manchester City je jači nego prošle sezone

Totalsport
Manuel Pellegrini i Edin Džeko (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini i Edin Džeko (Foto: AFP)
Bosanskohercegovački napadač Manchester Cityja Edin Džeko izjavio je uoči međusobnog susreta protiv Bayerna u Ligi prvaka kako vjeruje da je njegova ekipa snažnija u odnosu na sezonu ranije.

Manchester City i Bayern igrali su međusobno u Ligi prvaka u sezoni 2011/12 i tada je bavarski sastav kod kuće slavio 2-0 pobjedu, dok je City na Etihadu uzvratio istim rezultatom.

"Igrali smo međusobno prije nekoliko godina. Mi imamo četiri nova igrača, a oni su također popravili sastav. Mi smo definitivno bolji nego prošle godine. Ne znam da li su oni jači ove godine, ali prošle su godine bili jaki. Znamo to i da su branitelji naslova u Ligi prvaka", rekao je Džeko.

U prijašnje dvije kampanje u Ligi prvaka City je propustio proći u nokat-fazu takmičenja, ali Džeko vjeruje da će se ove sezone to napokon promijeniti.

"Ne moramo razmišljati o posljednje dvije godine jer je to završena stvar. Nismo prošli grupu, ali ove smo sezone počeli u Ligi prvaka jako dobro i to je važno za tim i za samopouzdanje. Sada igramo kod kuće protiv velikog rivala i želimo ih pobijediti i ostati na prvom mjestu".

U otvarajućoj utakmici grupe City je slavio protiv Viktorije Plzen s 3-0.