Bundesliga
0

Džeko u lovu na rekord Diega Klimowicza

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Edin Džeko (Foto: Reuters)
S obzirom na činjenicu kako igra, bh. nogometaš Wolfsburga Edin Džeko ima vremena samo do kraja sezone postati najboljim bundesligaškim strijelcem u historiji kluba.

Od ljeta vrlo vjerovatno 24-godišnji centarfor neće stanovati u Wolfsburgovoj svlačionici, tako da pred sobom ima još pet utakmica da postigne šest golova i prestigne Argentinca Diega Klimowicza, danas napadača Bochuma, koji je u dresu Wolfsburga od 2002. do 2007. godine skupio 57 bundesligaških golova.

Džeko je trenutno na brojci od 52 gola. Skupio ih je u 89 nastupa.

"Želim u svakoj od preostalih pet utakmica postići najmanje jedan pogodak. Veselim se svakom novom golu, kao i mogućnosti da postanem najbolji strijelac prvenstva", rekao je Džeko, koji je ove sezone na učinku od 18 golova i deset asistencija, te dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa Stefanom Kießlingom i Kevinom Kuranyijem.

Ukoliko neće stići Džeko, lov na argentinskog rekordera vjerovatnije će nastaviti Grafite. Brazilac je na brojci od 48 bundesligaških golova, te je vjerovatnije da će se i sljedeće sezone zadržati na Volkswagen Areni.

Prvu priliku poboljšati golgeterski saldo obojica će imati u nedjelju, kada Wolfsburg u meču 30. kola gostuje kod Nürnberga.