Premierliga
81

VIDEO / Džeko strijelac u porazu Cityja od Southamptona

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Manchester City poražen je večeras od Southamptona u okviru 26. kola Premierlige. Rezultat na kraju utakmice je bio 3:1.

Igrači Southamptona sasvim zasluženo su slavili veliku pobjedu na svom stadionu St. Mary's. Od početka su nametnuli svoju igru i bili bolji svih 90 minuta.

Domaćini su do vodstva došli već u sedmoj minuti pogotkom Puncheona. Rezultat je povisio Davis u 22. minuti nakon greške Joea Harta. Lambert je šutirao, a golman Cityja ispustio loptu. Sve je to pratio Davis i doveo svoj tim u vodstvo od 2:0.

Šest minuta prije kraja prvog poluvremena bh. reprezentativac Edin Džeko smanjio je rezultat. Džeko je u 39. minuti oduzeo loptu u odbrani, istrčao kontru i zabio za 2:1.

Drugo poluvrijeme nije dobro počelo za City. Taman kad su mislili da su se Džekinim golom vratili u igru, Gareth Barry pogađa vlastitu mrežu i domaće igrače ponovno dovodi na plus dva.

City u nastavku nije imao rješenja za sjajnu igru nogometaša Southamptona koji su zasluženo osvojili sva tri boda.


Gol de Dzeko vs SOTON by Samuyamismo

Rezultati 26. kola:

Tottenham - Newcastle 2:1 Chelsea - Wigan 4:1 Norwich - Fulham 0:0 Stoke - Reading 2:1 Sunderland - Arsenal 0:1 Swansea - Queens Park Rangers 4:1 Southampton - Manchester City 3:1