Dijamantu prekipjelo
0

Džeko se odriče četiri miliona eura samo da pređe u Real Madrid

Sarajevo-x.com
Edin Džeko želi nastaviti karijeru u Real Madridu (Foto: AP)
Edin Džeko želi nastaviti karijeru u Real Madridu (Foto: AP)
Edin Džeko, napadač Wolfsburga i reprezentativac Bosne i Hercegovine, u subotu je protiv Werdera iz Bremena promašio penal, nakon čega je izašao iz igre u 88. minuti susreta. Prilikom zamjene Džeko se odbio rukovati sa trenerom pa se čini kako je taj susret bio kap koja je prelila čašu.

To je produbilo špekulacije o njegovom odlasku iz Wolfsburga. Od prošle sezone na adresu bivšeg njemačkog prvaka stižu ponude za Džeku, ali Wolfsburg ostaje ustrajan na odšteti od 40 miliona eura, što je cifra na koju potencijalni kupci, prije svih Milan i Bayern iz Minhena, nisu pristajali.

Prema pisanju španskog lista "As", Džeko je spreman odreći se četiri miliona eura koliko mu pripada od eventualnog transfera u drugi klub i tako spustiti cijenu na 36 miliona eura.

Sudeći prema prethodnim izjavama Dietera Honessa, sportskog direktora kluba, u Wolfsburgu nisu spremni spustiti cijenu te Džeku namjeravaju zadržati do ljeta. To bi mogla biti dodatna prepreka u realizaciji transfera u kraljevski klub koji bi se okrenuo alternativama, prije svega Llorenteu, napadaču Athletica iz Bilbaoa, čija je prednost što govori španski jezik.

Džeko je ove sezone postigao devet golova i prvi je strijelac tima koji zauzima skromno 13. mjesto na tabeli.