Pred susret s Manchesterom
0

Džeko: San mi je istrčati na Old Trafford

Totalsport
Svoj 64. rođendan naredne sedmice proslavit će njemački nogometni klub Wolfsburg. Najljepši poklon mogli bi si darovati samo koji dan ranije u kolijevci modernog svjetskog nogometa.

Bundesligaški prvak nadolazeće srijede gostovat će na Old Traffordu u najvećoj utakmici u historiji kluba osnovanog 1945. godine. Svoj prvi izlet na najjaču europsku scenu u sklopu nogometne Lige prvaka Wolfsburg je imao protiv moskovskog CSKA, a premijeru je proslavio 3-1 pobjedom ostvarenom na krilima sjajnog Brazilca Grafitea, trostrukog strijelca na toj utakmici.

Unatoč nekim propustima u obrani koji s razlogom ljute trenera momčadi Armina Veha, Wolfsburg je dobru formu potvrdio u posljednjoj prvenstvenoj utakmici u kojoj je s 4-2 pobijedio Hannover. Klub je to koji se jačinom ne može mjeriti s Manchester Unitedom, a upravo će “crveni vragovi” testirati spremnost Grafitea, Edina Džeke, Zvjezdana Misimovića i ostalih u srijedu u 2. kolu skupine B Lige prvaka.

Susret iz ugla Bundesligaša najavljuje bh. reprezentativac Džeko, strijelac i dvostruki asistent na subotnjoj utakmici protiv Hannovera.

  • San je istrčati na Old Traffordu, no ne idemo ondje tek tako. Želimo se s nečime i vratiti - kazao je Džeko koji malo pomalo hvata formu iz prošle sezone.

Trenutno je na četiri pogotka iz sedam prvenstvenih utakmica, a jednak je to učinak onomu koji je ostvario njegov klupski i reprezentativni suigrač Misimović. Samo dva dodao je Grafite u prvenstvu, pa se upravo u tome očituje najveća razlika u odnosu na prošlu sezonu kada su Brazilac i Džeko zajedničkim snagama 54 puta zatresli suparničke mreže.

  • Ne znam zbog čega je tomu tako. Ponekad zabijem ja, ponekad Grafa. Tek smo na početku sezone i morat ćemo igrati mnogo, mnogo bolje - veli jedan od lidera njemačkih prvaka.

Wolfsburg je u sedam utakmica Bundeslige postigao 15 pogodaka što uopće nije loš prosjek. Poražavajuće je pak što su primili već 14 suparničkih, a usporedbe radi u prošloj su sezoni iz 17 uvodnih utakmica tek 16 puta vadili loptu iz svoje mreže.

Budući da će u srijedu pred njih stati Wayne Rooney, Michael Owen, Paul Scholes i društvo, jasno je da će obrana morati suzbiti svoje redove.

  • Protiv Manchestera se nećemo tako otvarati - tvrdi Misimović, strijelac krasnog gola Hannoveru.