Video
0

Džeko razmišlja o odlasku iz Wolfsburga

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sve se učestalije piše o mogućem odlasku Edina Džeke iz Wolfsburga. Zainteresiranih ima na pretek, a ističu se Manchester United, Milan i Arsenal.

Tvrdi to njemački Bild u podsjećanju na sjajnu saradnju reprezentativca Bosne i Hercegovine i Brazilca Grafitea. Ovaj je dvojac kroz sezonu postigao 51 pogodak (Džeko 25), čime su svoju ekipu doveli do vodećeg mjesta na tabeli njemačke Bundeslige. Kolo prije kraja prvenstva Wolfsburgovi nogometaši sakupili su 66 bodova, dva više od minhenskog Bayerna, te će u posljednjoj utakmici takmičenja protiv Werdera tražiti naslov prvaka.

Džeko je postigao tri pogotka u 5-0 pobjedi Wolfsburga kod Hannovera, a Bild piše da je problem taj što se sa svakim novim pogotkom pojavi i neki novi potencijalni kupac za Džeku.

  • Prvi pogodak protiv Hannovera jedan je od najljepših je i najvažnijih u mojoj karijeri - kazao je Džeko, koji ne ostaje imun na ponude koje pljušte sa svih strana.

  • Razočaran sam što je trener Felix Magath otišao, nakon što završi sezona morat ću razmisliti što dalje. Situacija se promijenila - objasnio je Džeko, koji je za 2,5 miliona eura u Wolfsburg pristigao iz Teplica 2007. godine.

Vrijednost mu se sada procjenjuje na 20 miliona eura, a ugovor s njemačkim Bundesligašem ističe mu 2011.