Želimo osvajati trofeje
0

Džeko: Radujem se saradnji s Aguerom u napadu

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac u redovima Manchester Cityja Edin Džeko uzbuđen je zbog mogućnosti igranja u vrhu napada "Građana" sa Sergijom Aguerom.

Omaleni Argentinac u ponedjeljak je briljirao u svom debiju u Cityjevom dresu i u 4-0 pobjedu nad Swanseajem ugradio je dva gola i asistenciju iako je ušao u igru tek u 60. minuti.

"Sjajno je za novog igrača da uđe u posljednjih pola sata igre i da postigne dva gola. Vrlo sam sretan zbog njega, ali sam sretan i zbog Cityja da je doveo igrača poput njega koji nam samo može pomoći u budućnosti", komentarisao je Džeko za Daily Mail igru napadača kojeg je City doveo iz Atletico Madrida za 38 miliona funti.

"A čak još nije niti 100 posto spreman. U sljedećim utakmicama može biti samo bolji i bolji jer je zabio dva gola ovako. Zato jedva čekam vidjeti kakav je kad je 100 posto spreman. Svaki dobar igrač je dobrodošao u našu ekipu jer želimo osvajati trofeje", dodao je napadač kojeg su "Građani" iskeširali 27 miliona funti Wolfsburgu u januaru ove godine.

Uz Aguera i Carlosa Teveza, koji će, čini se, ipak ostati u klubu, kao i Marija Balotellija, Džeku čeka teška konkurencija u borbi za mjesto u udarnom timu.

"Počeci su uvijek bili spori za mene i to je bio slučaj u Cityju. Ali ove sezone osjećam se vrlo dobro i spreman sam. Osjećam se puno bolje nego prošle sezone. Za svakog igrača je važno da je spreman i da je dobra predsezona iza njega. Ovog ljeta odradio sam cijele pripreme s ekipom i odmah se to osjeća. Želim napredovati u svakoj utakmici, a osjećam da sam sezonu započeo dobro. Nastojat ću dati sve od sebe u svakoj utakmici kako bih pomogao timu", zaključio je Džeko, koji se upisao u strijelce u obje ovosezonske Cityjeve službene utakmice, kako na premierligaškom otvaranju protiv Swanseaja, tako i sedmicu dana ranije protiv Manchester Uniteda u Community Shieldu.