Nogomet
0

Džeko: Protiv West Hama moramo dati sve od sebe

FENA
Edin Džeko (Foto: EPA)
Edin Džeko (Foto: EPA)
Napadač Manchester Cityja i reprezentacije BiH Edin Džeko izjavio je da će City u nedjelju dati sve od sebe da pobijedi u odlučujućem susretu protiv West Hama i osvoji naslov prvaka Engleske.

Džeko je u srijedu postigao dva gola u pobjedi Cityja protiv Aston Ville, nakon koje su Građani stekli prednost od dva boda u odnosu na najvećeg konkurenta za osvajanje trofeja - Liverpool.

Cityju je protiv West Hama dovoljan i remi, jer nogometaši Manuela Pellegrinija imaju mnogo bolju gol-razliku od Liverpoola.

Džeko smatra da se City u posljednjem susretu nipošto ne smije opustiti, vođen iskustvom iz završnice sezone 2011./12. kada je njegov klub u dramatičnom finišu osvojio titulu pobjedom od 3:2 nad Queens Park Rangersom.

"Igrali smo dobar nogomet u prvom poluvremenu, Villa nije imala šansi, ali naš trener je rekao da budemo mirni i da ćemo na kraju dobiti ono šta želimo. Kada se neki tim brani s deset igrača, prvi pogodak je uvijek najbitniji. Nakon tog pogotka utakmica se otvori što nam pruži više prilika za povećanje vodstva. Na kraju je izgledalo da smo pobijedili lako sa 4:0, ali nije bilo jednostavno", izjavio je Džeko za Sky Sports.

Bh. napadač je dodao da se tim mora potpuno fokusirati na nedjeljni susret, za koji očekuje da će biti izuzetno težak.