Spektakl na Old Traffordu
0

Džeko protiv Vidića, Veh protiv Fergusona

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sve oči domaće fudbalske javnosti uprte su u večerašnji susret Lige prvaka između Manchester Uniteda i Wofsburga za koji nastupaju bh. reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović.

Susret engleskog i njemačkog prvaka večeras će obilježiti dva duela, onaj između Armina Veha i Alexa Fergusona na klupama, i dvoboj Edina Džeke i Nemanje Vidića na terenu.

Armin Veh, trener Wolfsburga, sa svojih je 48 godina novajlija u poređenju sa Fergusonom. Ipak, on je svoje sposobnosti dokazao vođenjem Stuttgarta do šampionske titule 2007. godine. Njemački prvaci su krenuli blago u odbranu titule, ali još uvijek predstavljaju ozbiljnu prijetnju Manchesteru kada je u pitanju prvo mjesto grupe B Lige prvaka.

Na terenu, najveća bitka vodit će se pred golom Uniteda, a glavne uloge odigrat će Edin Džeko, bh. reprezentativac i Nemanja Vidić, reprezentativac Srbije, i po mnogima najbolji svjetski odbrambeni igrač.

Naš napadač ima impresivan učinak. Prošle sezone postigao je 26 golova u Bundesligi te 14 golova u 18 nastupa za reprezentaciju svoje zemlje. Visoki i stameni napadač "Vukova" će testirati Vidićeve skakačke sposobnosti dok ovaj bude igrao jednu od najtežih utakmica u dresu "Crvenih đavola", piše britanski Telegraph.