Vijesti iz Wolfsburga
0

Džeko produžio ugovor za godinu dana

Totalsport
Prema izvještaju Wolfsburger Allgemeine Zeitunga, napadač Wolfsburga i naš reprezentativac Edin Džeko (23) postojeći je ugovor (do 2011.) s prvakom nogometne Bundeslige produžio do 2012. godine.

Osim što će novim ugovorom dobiti povišicu u odnosu na prošlosezonska primanja (600.000 eura na godinu), u novi je ugovor unijeta klauzula koja mu apsolutno ide na ruku.

Već sljedećeg ljeta moći će otići iz kluba javi li se ponuđač koji je spreman za njega isplatiti 20 miliona eura odštete.

Radi se o iznosu koji je Milan bio voljan isplatiti ovog ljeta. Sada nije bilo dovoljno, za 12 mjeseci hoće, barem tako tvrdi WAZ.

Prema ranijim napisima u njemačkim medijima, Džeko je mogao birati između dugotrajnijeg produžetka ugovora (do 2013.) s povoljnijim godišnjim primanjima (1.8 miliona eura), ili između kratkoročnijeg produženja, kojeg je na kraju potpisao, uz simbolično povećanje plaće.

Mediji su dana javili i da se bh. igrač povrijedio na u utorak, no povreda Edina Džeke (23) nije opasna, tako da će on s terena odsustvovati tek nekih 15-dana.

Njegov je desni gležanj stradao na treningu u utorak prije podne, nakon što je Džeki neoprezno uklizao talijanski suigrač Andrea Barzagli. Gležanj je natekao, a prve su pretrage na licu mjesta pokazale da povredada ipak nije ozbiljnije prirode.