Kulminacija nezadovoljstva
0

Džeko prijeti Wolfsburgu lošom igrom

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AP)
Edin Džeko (Foto: AP)
"Skandalozna ucjena" ocjena je kojom je dnevnik Bild u najkraćim crtama opisao reakciju bh. nogometaša Wolfsburga Edina Džeke na odluku klupskog vodstva o njegovom ostanku.

"Želim bezuslovno otići! Ostanem li, vidjet ćete kako ću igrati", navodi Bild izjavu 24-godišnjeg napadača i najboljeg bundesligaškog strijelca, nakon što je saznao za ishod sastanka klupskog rukovodstva u vezi njegovog eventualnog transfera.

"Aktuelna Zlatna kopačka Bundeslige prijeti odbijanjem posla", konstatira Bild.

Prije godinu dana Džeko je, iako je već tada želio napustiti ondašnjeg aktuelnog prvaka, potpisao produženje ugovorne saradnje do jula 2013. godine koje mu je donijelo osjetnu povišicu. Prošlu je sezonu tako odigrao za bruto-platu od pet miliona eura.

U istom je ugovoru imao klauzulu da može napustiti klub ponudi li drugi klub za njega 40 miliona eura do 31. maja 2010. godine. To se nije dogodilo uprkos ozbiljnom zanimanju Manchester Cityja, Juventusa i Milana.

Na sastanku u četvrtak predsjednik Nadzornog odbora kluba Francisco Garcia-Sanz, direktor Dieter Hoeneß i trener Steve McClaren odlučili su da Bosanac, kao i njegov sunarodnjak Zvjezdan Misimović, ostaju u klubu uprkos izraženim željama za odlaskom.

"Naša je doluka konačna: Edin Džeko ostaje s nama ma kakva ponuda za njega došla do isteka prijelaznog roka", rekao je Hoeneß.

"To je najbolji mogući odgovor na Džekinu skandaloznu ucjenu", smatra Bild.