Liga prvaka
0

Džeko predvodi 'vukove' protiv Bešiktaša

Sarajevo-x.com
Jedina dilema Armina Vecha, trenera Wolfsburga, pred večerašnji meč je igrač koji će praviti društvo našem Edinu Džeki u vrhu napada "vukova".

I Grafite, koji je dao tri gola CSKA u prvom kolu Lige prvaka, i Obafemi Martins spremni su za nastup, pa na treneru Arminu Vehu ostaje koga će uvrstiti u sastav. Zvjezdan Misimović zauzet će svoje standardno mjesto na sredini terena odakle će polaziti sve akcije "vukova".

Wolfsburg će se večeras pokušati vratiti na pobjedničke staze nakon poraza protiv Manchester Uniteda, kada je strijelac za goste bio Džeko.

"Vukovi" su svjesni da moraju pobjeđivati na domaćem terenu ukoliko žele prolaz u narednu fazu takmičenja.

Njemački prvaci do sada nisu imali priliku igrati protiv turskih klubova, dok Bešiktaš u pet pokušaja nije uspio ostvariti nijednu pobjednu protiv njemčkih klubova.

U domaćim prvenstvima, obje ekipe su u posljednjem kolu zabilježile domaće pobjede od 2:1.

"Bešiktaš je veoma kompaktan tim, orjentisan prema napadu. Moramo biti strpljivi ne smijemo srljati u napadu. Bešiktaš nije bez razloga prvak i osvajač kupa svoje zemlje, dok ćemo mi imati prednost domaćeg terena i publike. Moramo dobijati pojedinačne duele, posebno u odbrani, a zatim se koncentrisati na napad. Želja nam je prolaz među 16 najboljih i zato moramo pobjeđivati na svom terenu. Ne znam ko će biti Džekin partner u napadu, Grafite i Obafemi su spremni za igru", rekao je Veh, prenosi Uefa.com

Mustafa Denizli, trener Bešiktaša, rekao je da je njihov cilj osvajanje bodova.

"Ova je utakmica važna, ali ne i presudna. Tek nakon svih šest kola, sve će biti jasno. Želimo se plasirati dalje na bilo koji način. Igrače pripremamo za susret sa Wolfsburgom i oni tačno znaju šta treba da rade. Wolfsburg je učinio dosta toga proteklih sezona, ali ove godine imaju određenih problema u Bundesligi. Razgovarali smo o njihovim problemima i načinu kako to iskoristiti", rekao je Denizli.

Kladionica bet-at-home Wolfsburg smatra velikim favoritom, s obzirom da koeficijent na pobjedu domaćina iznosi 1.35, na neriješen rezltat 4.50, dok je kvota na goste iz Istanbula ogromnih 9.