Njemački DFB Kup
0

VIDEO / Džeko pogotkom potvrdio ulazak u formu

Totalsport
Džeko se vratio u formu (Foto: Reuters)
Džeko se vratio u formu (Foto: Reuters)
Bh. reprezentativac Edin Džeko bio je strijelac za svoj Wolfsburg koji se porazom od 1. FC Cologna oprostio od DFB Kupa u 2. kola.

Domaćini su poveli s 2-0 s dva pogotka Ishiakua, u 22. i 32. minuti. Edin Džeko vraća Wolfsburg u igru golom u 54. minuti, no, Freis u 65. opet donosi domaćem sastavu dva gola prednosti. Riether je u 66. minuti postavio konačnih 3-2. U završnici je Wolfsburg napravio pritisak koji nije urodio plodom, a još je i sudija Stark na tribine poslao gostujućeg trenera Armina Veha, vjerojatno jer je ovaj preglasno prigovarao zbog odugovlačenja Kölnovih igrača.

Vodeću ekipu Bundeslige, HSV eliminisao je Osnabrück, ekipa iz trećeg razreda njemačkog nogometa! Bilo je to samo jedno od iznenađenja ove večeri u 2. kolu DFB Kupa. Osnabrück je prošle sezone ispao iz druge Bundeslige, ali je bio dovoljno dobar i sretan protiv lidera Bundeslige HSV-a.

UZ HSV, koji je, kao što smo spomenuli, vodeći u Bundesligi, od 2. kola DFB Kupa oprostio se i Bayer iz Leverkusena, drugoplasirana ekipa njemačkog prvenstva, koja je izgubila na gostovanju kod drugoligaša Kaiserslauterna s 2-1. Strijelci za domaćine bili su Sam u 12. i Jendrišek u 62. minuti, a Gekas je svojim golom u 86. minuti samo ublažio poraz ''apotekara''.

Nakon vrlo lošeg početka u Bundesligi, trener Stuttgarta Markus Babbel izbjegao je blamažu i u Kupu. Njegov je sastav tek u produžecima s 3-1 savladao četvrtoligaški Lübeck. Domaćini su do 77. minuti vodili s 1-0, ali je tada izjednačio Schieber. U produžecima su Khedira i Cacau svojim golovima ipak odveli velikog favorita u 3. kolo.

DFB Kup, 2. kolo:

Werder – St. Pauli 2-1 1860 München – Hertha 2-2, 4-1 na penale Eintracht – Alemannia Achen 6-4 Augsburg – Freiburg 1-0 Köln - Wolfsburg 3-2 Osnabrück – HSV 3-3 (2-2), 4-2 na penale Lübeck – Stuttgart 1-3 (produžeci) Kaiserslautern – Bayer 2-1