DFB Kup
0

VIDEO / Džeko pogodio, Wolfsburg ispao

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Nogometaši Wolfsburga sasvim su zasluženo kao domaćini poraženi od drugoligaša Cottbusa 3-1 u utakmici osmine finala DFB Kupa, uprkos dobroj igri Edina Džeke. Loš uvodni dio Wolfsburgove sezone tako je postao još i gori.

Cottbus je iskoristio svoje prilike u utakmici čiji je tek početak drugog dijela nudio Wolfsburgu šansu. Treba, ipak, znati da je već u tom trenutku na semaforu pisalo 3-0 za gosta koji je "vukove" šokirao već početkom druge minute.

Ubacivanje iz ugla pritom je iskoristio glavom Nils Petersen. Isti je igrač u 40. minuti sjajno uposlio neometanog Shaoa, a sve zaključio tri minute potom neodbranjivim udarcem s nekih dvanaest metara. Veći je dio posla pritom obavio Reimerink varkom se oslobodivši odbrambenog igrača Wolfsburga i istrčalog golmana Benaglija.

Na 3-1 je u 56. minuti iz blizine smanjio bh. reprezentativac Edin Džeko, najaktivniji igrač poražene ekipe koja je u jednom trenutku utakmice doslovno opsjedala gol domaćina, ali ne i iskoristila mnogobrojne udarce prema njemu.

U drugoj završenoj utakmici dana Duisburg je savladao Köln 2-1.

 DFB Kup, osmina finala:

Wolfsburg - Cottbus 1-3 (Džeko 56 / Petersen 2, 43, Shao 40) Köln - Duisburg 1-2 (Terodde 84 / Maierhofer 3, Koch 76)