Nogomet
0

Džeko: Oprezan sam s ponudama koje pljušte

Totalsport
Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko trenutno je jedna od najvećih atrakcija na evropskom nogometnom tržištu.

Svakodnevno pljušte nove ponude za napadača Wolfsburga koji trenutno s tim klubom lovi naslov prvaka Njemačke.

Ove sezone je Džeko postigao čak 22 pogotka u zelenom dresu Wolfsburga (u 30 nastupa). U Kupu UEFA-e je zabio četiri u osam utakmica, a trenutno je i najbolji strijelac evropskih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Tamošnja mu je statistika sedam pogodaka u šest nastupa.

Posljednji koji se pojavljuje u medijima kao interesant za Džeku je niko drugi nego londonski Chelsea.

  • Jako sam oprezan sa svakom ponudom koja postoji i koja se pojavi u medijima. Ako me Chelsea traži to je velika čast za mene, ali nisam siguran koliko je sve ozbiljno. Moj agent se bavi tim i morat ću njega pitati za sve novosti - rekao je Džeko i nastavio:

  • Moj primarni zadatak je u ovom trenutku borba s Wolfsburgom u Bundesligi. Sve ostalo je nebitno. Imamo veliku priliku, imamo sjajnu eikpu i bila bi divota sve to okruniti naslovom. Jednom prilikom sam rekao da ću sigurno ostati u Wolfsburgu ako budem prvaci. Mišljenje u tom pogledu nisam promijenio - rekao je 23-godišnji Džeko.