Nogomet
69

Džeko: Nikome nije lako igrati protiv ekipe koja ima Messija

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Napadač Manchester Cityja i bh. nogometne reprezentacije Edin Džeko osvrnuo se za zvaničnu stranicu Cityja na današnji žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Džeko je svjestan da milioni Bosanaca i Hercegovaca polažu nade da on i njegovi saigrači iz reprezentacije mogu napraviti nešto na SP-u.

"Imamo dobru priliku da odigramo dobro u našoj grupi, a ono što je fantastično jeste da ćemo prvu utakmicu igrati sa Argentinom na Marakani. Nije uopće loše za početak, a bit će to veliko iskustvo za nas", rekao je Džeko.

Cilj prolazak u drugi krug

Dodao je kako je žrijeb mogao biti i povoljniji, ali i gori po bh. tim, tako da je sretan sa grupom koju smo dobili. "Naš cilj će očito biti prolazak u drugi krug, ali vidjet ćemo. Saznat ćemo više o Iranu i Nigeriji do početka SP-a, ali već sada je jasno da će nam Argentina biti najteži protivnik u grupi. No, sve je moguće", istakao je naš as.

Naveo je i kako smo nedavno igrali protiv Argentine te pretrpjeli poraz 2:0, ali da je to bila prijateljska utakmica. "Ipak, moram reći svakome je teško igrati protiv ekipe koja u svojim redovima ima Lionela Messija", zaključio je Džeko.

Protiv Džeke i društva će na Marakani biti Džekini saigrači iz Cityja Pablo Zabaleta i Sergio Aguero.

Zabaleta je rekao kako Argentinci moraju biti sretni zbog grupe koju su dobili. "Bilo je težih grupa, međutim, lako je o tome govoriti dok je sve na papiru. Nikad ne možete znati dok ne odigrate utakmice. Možda ću biti zadužen da čuvam Edina Džeku, a u tom slučaju ću učiniti sve da mu što više otežam posao", rekao je Zabaleta.

Aguero: Nema lakih utakmica

On je dodao kako Argentini neće biti lako protiv Irana i Nigerije, te da se iz nedavne utakmice u kojoj je Argentina pobijedila BiH vidjelo da Zmajevi imaju veoma kvalitetne pojedince.

Sergio Aguero se nakon žrijeba oglasio na Twitteru te istakao da na Svjetskom prvenstvu nema lakih utakmica, ali i da se trud i naporan rad uvijek isplate.

Naša selekcija će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi F sa selekcijama Argentine, Irana i Nigerije. Prvi meč ćemo igrati na čuvenoj Marakani 15. juna protiv Argentine.