Pred susret s Irskom
248

Džeko: Ne volim gubiti u dresu bh. reprezentacije

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Nakon provjere protiv Brazila u St Gallenu, nogometnu reprezentaciju BiH očekuju dvije nove prijateljske utakmice. Prva se igra već sutra protiv Irske u Dublinu, a potom naš najbolji tim putuje u Chicago, gdje će odmjeriti snage protiv Meksika 31. maja.

Edin Džeko, napadač naše selekcije i Manchester Citya, kaže da nije dugo slavio titulu prvaka Engleske, jer je želio spreman dočekati okupljanje reprezentacije BiH, čemu se itekako veselio posljednjih sedmica u Engleskoj. Sada, kada se napokon vidio sa saigračima u Dublinu, prenio je svoje utiske.

"Drago mi je da smo opet zajedno. Nismo se dugo vidjeli, a sada ćemo napokon provesti malo duže vremena zajedno. U St Gallenu smo imali malo vremena za druženje, a kako nas sada očekuju dvije utakmice imat ćemo priliku da razmijenimo utiske o onome šta se dešavalo od meča protiv Brazila pa naovamo. Što se tiče utakmice protiv Irske, moram kazati kako je meni svaki meč podjednako bitan, s obzirom na to da ne volim gubiti. U svakoj utakmici, bila ona prijateljska ili zvanična, želim pobjedu, a pogotovo ne volim gubiti kada sam u dresu bh. reprezentacije. Uostalom, provjere protiv Irske i Meksika su nam posljednje pred početak kvalifikacija i trebamo ih shvatiti ozbiljno i ući s maksimalnim nabojem u njih", kazao je Džeko za svoju oficijelnu stranicu.