Podrška treneru Titu Vilanovi
241

Džeko: Ne odustaj, nadam se da ćeš pobijediti i u ovoj utakmici

Klix.ba
Tito Vilanova
Tito Vilanova
Tito Vilanova, trener Barcelone, sutra će biti operisan, nakon što mu je danas ponovo dijagnosticiran tumor na parotidnoj žlijezdi.

Sportsku javnost šokirala je vijest o ponovnoj bolesti Vilanove, koji je u novembru prošle godine uspješno operisao tumor na pljuvačnoj žlijezdi. Poruke podrške stižu iz cijelog svijeta, a među prvima se oglasio legendarni teniser Rafael Nadal.

"Sve najbolje Tito. Imaš moju punu podršku. Uz tebe smo", napisao je Nadal na Twitteru. I drugi španski teniser David Ferrer poslao je poruku podrške u kojoj navodi kako je ovo tužna vijest, izražavajući podršku i trenerovoj porodici.

Među nogometašima, oglasio se i napadač bh. reprezentacije i Manchester Cityja Edin Džeko.

"Nadam se da ćeš pobijediti i u ovoj utakmici. Ne odustaj", napisao je Dijamant na Twitteru.

Podršci su se priključili Mario Suarez, Ander Herrera, Ibai Gomez, Fernando Torres, Borja Valero, bivši nogometaš Real Madrida Guti, motociklista Jorge Lorenzo... Preko klupskih društvenih mreža oglasili su se i klubovi Rayo Vallecano i Betis.

Vilanovi je jutros, na istom mjestu na kojem je bio i prošli, pronađen tumor veličine dva centimetra. Ljekari koji su ga prvi put operisali izrazili su optimizam uoči sutrašnje operacije.

Ukoliko sve prođe kako su se nadali, Vilanova bi trebao biti u potpunosti zdrav u naredna dva mjeseca. Do tada, Barcelonu će voditi drugi trener Jordi Roura. Iako je kanal Esport3 katalonske televizije javio kako postoji mogućnost da Pep Guardiola ponovo preuzme Barcelonu, to se ipak neće desiti.

Ova tužna vijest dolazi samo dan nakon što je Eric Abidal, Francuz koji je dva puta operisao tumor na jetri, dobio zeleno svjetlo za povratak na teren.

Klupski ljekari Ramón Canal i Daniel Medina bili su danas u bolnici Vall d'Hebron, gdje su dogovarali detalje sutrašnje operacije. Katalonski klub se još uvijek nije zvanično oglasio po ovom pitanju