Posljednji put o špekulacijama
0

Džeko: Ne idem nigdje iz Manchestera

Sarajevo-x.com
Edin Džeko (Foto: www.edindzeko.ba)
Edin Džeko (Foto: www.edindzeko.ba)
Iako je prije nekoliko dana odbacio sve medijske špekulacije o odlasku iz Manchester Citya, to očito ne dira previše medije željne izmišljenih priča o odlasku Edina Džeke sa Etihada.

Još jednom, što će ujedno biti i posljednji put na temu odlazak iz Manchester Citya, Edin je odlučio prokomentarisati navode britanske, njemačke, ali i bh. štampe, koja ga uporno gura iz Engleske.

"S obzirom na minutažu koju imam, prezadovoljan sam svojim golgeterskim učinkom i priče da sam nesretan su daleko od istine. Radim dobro, treniram dobro i čekam svoju priliku. Najbitnije je da sam zdrav, a još bitnije je da ne idem nigdje iz Manchestera. Igrač sam Citya, s kojim imam potpisan ugovor do 2014. Ne postoje nikakve ponude drugih klubova, kao što se piše. I ranije se govorilo i pisalo o interesovanju za mene, ali ponavljam još jednom, fokusiran sam samo na utakmice Citya i ne interesuju me medijske špekulacije i izmišljotine. Do kraja sezone je ostalo još 10 kola i daću sve od sebe da osvojimo titulu prvaka Engleske", objavio je Džeko za svojoj zvaničnoj web stranici te dodao kako ne želi da se njegovo ime više dovodi u bilo kakav kontekst odlaska sa Etihada, s obzirom na to da je on igrač Citya pod ugovorom.