Nogomet
374

Džeko nakon gola u stilu Johanna Cruyffa: Možda je ovo najbolji pogodak moje karijere

Klix.ba
Heroj sinoćnje utakmice između Rome i Viktorije Plzen Edin Džeko priznao je kako mu je prvi od ukupno tri gola koje je postigao sinoć vjerovatno najbolji u karijeri.

Roma je sa tri gola našeg reprezentativca i jednim golom Diegga Perottija ispratila Viktoriju Plzen i osigurala prvo mjesto u grupi E. U šesnaestini finala Evropske lige Romu čeka protivnik kojeg će saznati nakon žrijeba 12. decembra.

"Bila je dobra noć i nije bilo jednostavno. Viktoria je pristojan protivnik. Imali su jednu šansu u prvom poluvremenu i iskoristili su je", rekao je Džeko za zvaničnu stranicu svog kluba.

Roma je pobijedila rezultatom od 4:1, a Edin Džeko je ponovo pokazao svoje vještine i navijačima vratio osmijeh na lica nakon poraza od Atalante u Seriji A u nedjelju.

Džekin sinoćnji trostruki učinak posebno je bio upečatljiv zbog prvog gola koji je postigao u stilu legendarnog Johanna Cruyffa.

"Gol je bio dobar, pogotovo što sam ga postigao lijevom nogom. Ne mogu da se sjetim koji je gol najbolji u mojoj karijeri, a možda je to ovaj", rekao je Džeko.