Bild
0

Džeko "najpoželjnija udavača" Bundeslige

Totalsport
"Ples miliona" mogao bi znatno promijeniti izglede klubova u njemačkoj nogometnoj Bundesligi realiziraju li se transferi o kojima Bild piše.

Svakako je najpoželjnija “udavača” bosanskohercegovački reprezentativac i još uvijek član prvaka Wolfsburga Edin Džeko. Iako ponuđača ima nekoliko, čini se izglednim da će vlasnik 26 prvenstvenih golova i 10 asistencija preseliti u AC Milan koji najglasnije insistira na njegovom dovođenju. Već su iz talijanskog prvoligaša krenuli u kupovinu, no odbijeni su riječima da je “dvadeset miliona eura lijep, ali nedovoljan novac za Džeku.”

U nekoliko se navrata Džeko sam izjasnio kao zaljubljenik u boje “rossonera”, a o odbijanju Milanove ponude kaže:

  • Mislim da je ponuda od 25 miliona u redu, no nikako ne i od 30. To ne vrijedi samo za mene, već i za sve ostale nogometaše.

Autor teksta nakon Džeke spominje Mladena Petrića, Hamburgovog napadača koji bi trebao nadomjestiti Džekin odlazak. Kao i u slučaju bosanskohercegovačkog nogometaša uvodna ponuda Wolfsburga, u iznosu devet miliona eura, odbijena je iz HSV-ova čelništva.

  • Imponira mi što Wolfsburg ne odustaje od mene uprkos tome što je njihova prva ponuda odbijena - zadovoljan je Petrić, koji očekuje da će ga njegov trenutni klub uistinu i pustiti.

Pretpostavlja se, za ponudu koja bi u odnosu na prvu bila podebljana za pet miliona.

Navodno je na izlaznim vratima Borussije (D), ali i Bundeslige, Egipćanin Mohamed Zidan. Njegova dva pogotka Brazilu na Kupu konfederacija nisu ostala neprimjećena u engleskom Premierligašu Blackburnu.