Daily Mail
0

Džeko moli poslodavce da spuste cijenu

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Londonski je dnevnik Daily Mail je još prošle sedmice objavio da Wolfsburg za našeg reprezentativca Edina Džeku traži odštetu od 50 miliona funti.

Englezi i dalje ostaju pri svojoj cifri navodeći da je sportski direktor njemačkog Bundesligaša Dieter Hoeneß drastično povećao Džekinu cijenu nakon što je City propustio iskoristiti priliku do kraja svibnja završiti posao za 35 miliona funti (40 miliona eura), kolika je bila odštetna klauzula u njegovu ugovoru, realizira li se transfer do naznačenog roka.

Isti izvor tumači da je Džeko voljan učiniti sve što može kako bi prisilio svoje poslodavce da spuste cijenu u razumne okvire, samo da potpiše za Premierligaša.

"Želim reći da ovo nije stvar novca, nego ambicije. Osjećam da je vrijeme za kvalitativni iskorak i za nastavak karijere u velikom klubu. Ovo je važan trenutak u mojoj karijeri i to sam objasnio ljudima iz kluba. Imam s njima krasan odnos i siguran sam da će mi izaći ususret", citira Daily Mail izjavu bosanskohercegovačkog reprezentativca.