Nakon remija sa Sunderlandom
207

Džeko: Mogu mi govoriti šta hoće, ali me ne smiju dirati

Sarajevo-x.com
Edin Džeko i Mario Balotelli (Foto: AFP)
Edin Džeko i Mario Balotelli (Foto: AFP)
Edin Džeko je pokazao solidnu igru u remiju Manchester Cityja i Sunderlanda proteklog vikenda. Nad našim reprezentativcem je napravljen penal koji je Mario Balotelli uspješno izveo.

Nekoliko minuta poslije penala, nad Džekom je napravljen još jedan sumnjiv prekršaj u šesnaestercu. Međutim, sudija nije pokazao na bijelu tačku zbog čega je napadač bh. reprezentacije bio ljut. Uslijedila je svađa sa odbrambenim igračem Philom Bardsleyjem. Bivši igrač Wolfsburga je kazao kako je to bio penal te da još uvijek osjeća bol u nozi.

"Neko me odgurnuo i pitao me zašto varam. Ja sam onda njega upitao o čemu govori i rekao mu da je bio penal. Zbog toga sam bio ljut. Optužio me da varam i lažem. To može govoriti, ali me nikada ne smije dirati", kazao je Džeko, a prenosi britanski The Sun.

Ironično je da je problematični Mario Balotelli bio taj koji je smirivao Edina Džeku. "Mario mi je rekao da ostanem miran. Ne mogu me na taj način gurati", dodao je Džeko.

Manchester City bi večeras mogao imati pet bodova manjka ukoliko United pobijedi Blackburn.

"Nema laganih utakmica. Možda smo mislili da će to biti u subotu. Možemo sve promijeniti, jer je ostalo još sedam utakmica i United može ispustiti bodove. Sve je još uvijek otvoreno", kazao je Džeko.