Nogomet
6

Džeko: Miševi izađu iz rupa kad reprezentacija izgubi

Piše: J. H.
Edin Džeko, reprezentativac BiH, bio je gost emisije "Interview 20" koju uređuje i vodi Sanela Prašović-Gadžo na BHT-u.

Sudeći prema traileru emisije koja se će biti prikazana u srijedu u 20:00 sati na državnoj televiziji, Džeko je iskreno odgovarao na veoma škakljiva pitanja o kojima se mnogo priča posljednjih dana.

"Ovaj je kriv, onaj je kriv, atmosfera ne valja, on je krivac za to, ne razumijem sve to. Ili, jednostavno, miševi izađu iz rupa baš tad kad reprezentacija izgubi", bio je Džekin odgovor na pitanje šta se dešava u reprezentaciji posljednjih dana.

Dijamant je govorio i o novopečenom reprezentativcu Izetu Hajroviću koji je svoj debi u dresu reprezentacije zabilježio u utakmici protiv Slovačke u petak kad su Zmajevi izgubili na Bilinom Polju rezultatom 1:0 i na taj način zakomplikovali situaciju kada je riječ o našoj grupi kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Ja se ne družim sa Hajrovićem kao što se družim sa Spahićem", kazao je između ostalog Džeko u intervjuu za BHT.

Voditeljica i urednica Prašović-Gadžo kaže da je intervju bio vrlo iskren i otvoren.

"Prokomentarisali smo odnose u reprezentaciji, da li ima sukoba među igračima, da li je Spahić išao u London po njega u utorak... Također, govorili smo o Manchester Cityju, odnosu sa bivšim trenerom Mancinijem i sadašnjim Pellegrinijem. Emisija traje 40 minuta a produkciju potpisuje TIM System za BHT", kazala je Prašović-Gadžo za Klix.ba.