Javio se putem oficijelne stranice
0

Džeko: Lulić nije kriv za ubjedljiv poraz

Sarajevo-x.com
Nakon što je reprezentacija BiH u utorak navečer doživjela težak poraz od Portugala u drugoj utakmici baraža za odlazak na Euro, bh. reprezentativac Edin Džeko je izjavio da Senad Lulić nije kriv za neuspjeh te da ne želi da se iz njegove izjave vadi kontekst.

Džeko se iz Engleske javio navijačima putem svoje oficijelne stranice te je naglasio da Lulić nije kriv za poraz.

"Naime, ni u jednom trenutku nisam rekao, a ni pomislio da je Lulić kriv za ubjedljiv poraz. Daleko od toga. Rekao sam da ne bismo primili šest golova da smo bili kompletni. Bilo je teško sa 11 igrača protiv njih 11, a sa 10 na 11 bilo je nemoguće parirati Portugalu. Svi mi griješimo, ali je najbitnije da iz svojih grešaka učimo i budemo bolji u budućnosti", poručio je Džeko.

Napadač Manchester Cityja je priznao da je reprezentacija BiH ipak izgubila od bolje ekipe.

"Moram priznati i vama i sebi da smo izgubili od bolje ekipe Portugala. U Lisabonu nismo bili na našem uobičajenom nivou i to je razlog poraza. Jesmo, dali smo sve od sebe, dali smo maksimum. Borili smo se koliko smo mogli, ali jednostavno nije išlo. Nadam se da će ova ekipa ostati na okupu i da ćemo u nove kvalifikacije ući još jači, kako igrački, tako i mentalno", dodao je Džeko.

Naš reprezentativac se na kraju zahvalio bh. navijačima na velikoj podršci koju su pružali tokom kvalifikacija za Euro 2012.