Nestrpljivi bh. reprezentativci
0

Džeko: Kvalitetniji smo; Pjanić: Želimo šest bodova

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak u Bukureštu igra protiv Rumunije peti susret u okviru D-grupe kvalifikacija za EP.

Izabranici selektora Safeta Sušića s nestrpljenjem očekuju meč i uvjereni su u pozitivan rezultat.

Najveća uzdanica bh. reprezentacije Edin Džeko smatra da BiH ima kvalitetniji tim od Rumunije i da očekuje povoljan rezultat.

"Mislim da imamo kvalitetniju ekipu, što smo pokazali i u Zenici. Nadam se povoljnom rezultatu koji bi Rumune izbacio iz utrke", kazao je Džeko.

Slično mišljenje ima i mladi Miralem Pjanić, koji u Rumuniji očekuje pobjedu.

"Želja nam je da u ove dvije utakmice osvojimo šest bodova. No, bili bismo zadovoljni i sa četiri. Atmosfera je dobra, očekujemo dobar rezultat u Rumuniji, što bi bila dobra uvertira za meč u Zenici", kazao je Pjanić.

Jedan od najboljih pojedinaca u meču protiv Rumunije u Zenici bio je Senad Lulić. Nada se da će kompletna ekipa ponoviti dobru igru kao prije dva mjeseca, što bi otvorilo mogućnost osvajanja tri boda.

"Očekuju nas dvije važne utakmice. Nadamo se da ćemo se dobro pripremiti da pobijedimo u obje, što sigurno neće biti lako. Rumunija ima dobru ekipu, bit će teško, ali dat ćemo sve da se vratimo s pozitivnim rezultatom", kazao je Lulić.