Samopouzdanje na nivou
0

Džeko: Ja nisam zvijezda ovog tima, niko nije

Sarajevo-x.com
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Bh. reprezentativac Edin Džeko u dresu Manchester Cityja nije postigao gol više od deset sati efektivne igre, a niz bez gola protegao se na 11 utakmica u dresu Cityja i Zmajeva.

Građani nisu pružili najbolje partije u posljednje dvije utakmice. Za Božić su odigrali tek 0:0 protiv West Bromwicha, nakon čega su poraženi u posljednjim sekundama utakmice protiv Sunderlenda na Stadionu svjetlosti. Džeko se zajedno sa saigračima našao na udaru kritika, jer nije uspio iskoristiti nekoliko odličnih prilika.

"Još imam ponuditi ove sezone i bez obzira na to što su pobjede protiv Tottenhema i Uniteda bile posebne, znamo da nas u Premier ligi iza svakog ugla očekuje velika borba. Morate vidjeti koliko svaki tim napora uloži da bi nas pobijedio da biste shvatili da je ovo takmičenje u kojem ne možete pobijediti mnogo klubova tek tako, posebno na gostovanjima. Ova liga je tako teška, takmičarska. To je razlog zašto ju je teško osvojiti", rekao je Džeko u razgovoru za ESPN.

Džeko je ove sezone važio za jednog od favorita za titulu najboljeg strijelca lige, ali je posljednji gol postigao 5. novembra prošle godine. Takva situacija bi prošle sezone mogla stvoriti osjećaj panike kod Džeke, ali njegovo samopouzdanje ovaj put neće biti poljuljano, jer je prihvatio svoju ulogu u timu.

"Jedan od razloga zašto City može biti uspješan ove sezone je dubina tima što znači da neću igrati svake sedmice. Ja nisam zvijezda tima, niko nije. Odlično je što imamo igrače koji postižu golove sa svih dijelova terena pa se ne moramo oslanjati na samo jednog igrača", rekao je Džeko.

Centarfor naše reprezentacije je rekao da se Aguero vrlo brzo snašao i da su tu još Samir Nasri, Adam Johnson, Mario Balotelli i David Silva, koji konstantno postižu golove.

"Zato sam rekao da mi nije ambicija biti najbolji strijelac lige ove sezone. Neke ću utakmice možda igrati, neke presjediti na klupi, zato se samo moram truditi da postignem što više golova kad dobijem priliku", rekao je Džeko.