S nestrpljenjem očekuje utakmice
251

Džeko: Igranje za BiH će mi doći kao melem na dušu

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac i Edin Puzić/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac i Edin Puzić/Arhiv/Klix.ba
Nakon osvajanja titule prvaka Engleske Edin Džeko se ovih dana odmarao i sumirao utiske iz protekle sezone. Kao što je ponovio nekoliko puta do sada, sezona se na kraju može nazvati uspješnom, s obzirom na to da je na kraju njegov City osvojio naslov prvaka nakon 44 godine čekanja, a on je sezonu završio kao drugi najbolji strijelac Građana sa 14 postignutih pogodaka, piše na web-stranici edindzeko.ba.

"Da sam igrao češće broj postignutih golova bi bio i veći", kaže Džeko, koji je odmor provodio aktivno, trenirajući svakodnevno kako bi spreman dočekao okupljanje reprezentacije BiH pred prijateljske mečeve protiv Irske i Meksika.

"Poželio sam saigrače iz reprezentacije i jedva čekam da se vidimo. Nakon svega što sam prošao, igranje za reprezentaciju će mi doći kao melem na dušu, jer mi je neopisiva čast nositi dres našeg najboljeg tima. Uz sve to, s nestrpljenjem čekam i odlazak u Ameriku i utakmicu protiv Meksika. Prošli put nisam putovao u Atlantu, ali su mi saigrači pričali da su imali nevjerovatnu podršku sa tribina, a prema najavama i porukama koje svakodnevno dobijam, čini mi se da se ponovo sprema spektakl", kaže Edin koji je poručio da stiže spreman na okupljanje i željan novih pogodaka u dresu reprezentacije BiH.