Nije sasvim zadovoljan
0

Džeko i pored dva gola uvjeren da može puno bolje

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Uprkos dva postignuta gola u 3-0 pobjedi njegovog Manchester Cityja nad Arisom u uzvratnom dvoboju 1/16 finala Evropske lige, bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Edin Džeko nije bio sasvim zadovoljan svojom igrom.

Džeko je "građane" doveo u vodstvo 2-0 golovima iz sedme i 12. minute, a do kraja je pobjedu i prolaz u osminu finala potvrdio Yaya Toure.

"Mislim da mogu igrati puno bolje. Nisam zadovoljan kako sam reagovao kod posljednje prilike u prvom poluvremenu. Dogodilo mi se to već dva puta u zadnje dvije utakmice i moram na tome poraditi", komentirao je Džeko, koji u dresu Cityja na kontu ima četiri gola iz devet nastupa (dva u FA Cupu, dva u Evropskoj ligi).

"Sretan sam što sam postigao dva gola u istoj utakmici prvi puta u dresu Manchester Cityja, kao i što smo prošli u sljedeći krug. Bilo nam je bitno dobro krenuti od prve minute, a dali smo dva rana gola što je na kraju bilo od izuzetne važnosti", dodao je napadač čija će ekipa u osmini finala Evropske lige odmjeriti snage s kijevskim Dinamom.