Humanitarna utakmica na Mojmilu
196

FOTO+VIDEO / Džeko i ostali reprezentativci obradovali mališane iz cijele BiH

Piše: J. Hadžiahmetović
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prepunoj dvorani "Ramiz Salčin" u sarajevskom naselju Mojmilo, Edin Džeko i ostali reprezentativci odigrali su humanitarnu utakmicu.

U okviru obilježavanja Džekinog 27. rođendana, UNICEF u našoj zemlji i Nogometni savez BiH oragnizirali su humanitarnu utakmicu u kojoj su osim Džeke nastupili i reprezentativci Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Muamer Svraka, Asmir Begović te bokser Adnan Ćatić. Zbog povrede, na klupi je ostao Miralem Pjanić.

Drugu ekipu činilo je 27 dječaka i djevojčica sa posebnim potrebama iz cijele BiH kao i mališani sarajevskih osnovnih škola koji su imali priliku fotografisati se sa svojim nogometnim idolima.

Nakon odigrane utakmice, reprezentativci su se družili sa najmlađim gledateljima na tribinama prepune dvorane "Ramiz Salčin".

"Znam koliko on čini za ljude širom BiH. On je, ne samo veliki igrač, već i veliki čovjek. To pokazuje svaki dan", kazao je selektor bh. reprezentacije Safet Sušić.

Bokser Adnan Ćatić također je imao samo riječi hvale za Dijamanta.

"On je jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Rijetki su ljudi kao što je on koje sam ja upoznao", kazao je Ćatić.

Slavljenik Džeko kazao je kako mu je drago da nakon par godina rođendan ponovo slavi u svom gradu, sa svojom porodicom i prijateljima.

"Ovo mi je bila posebna želja proslaviti rođendan sa ovom djecom. Drago mi je da smo danas svi tu", kratko je prokomentarisao Edin Džeko.

Mirsad Abdagić Kike bio je sudija današnje utakmice što je posebno obradovalo učesnike današnje humanitarne utakmice.