DFB-Kup
0

Džeko i Misimović: "Bilo je važno proći dalje"

Totalsport
Edin Džeko i Zvjezdan Misimović (Foto: Arhiv)
Edin Džeko i Zvjezdan Misimović (Foto: Arhiv)
Uz dosta muke nogometaši Wolfsburga uspjeli su savladati niželigaša Preußen Münster u prvom kolu DFB-Kupa. Bilo je 2-1 za Bundesligaša.

Sve najvažnije odigralo se u posljednjih deset minuta ogleda. Prvo je Cicero u 80. pogodio za vodstvo "vukova", da bi šest minuta potom Edin Džeko glavom pospremio loptu u vlastitu mrežu. Bosanskohercegovački napadač, inače asistent kod uvodnog gola, ubrzo se iskupio novom asistencijom. Za pobjednički gol u 88. dodao je Grafiteu.

"Važno je bilo proći i u tome smo uspjeli. Naravno da smo željeli gol i ranije postići, ali naš se suparnik dobro branio, dao sve od sebe i iza leđa imao sjajnu publiku koja ga je gurala", kazao je Zvjezdan Misimović.

"Ono što se broji je 2-1 pobjeda. Srećom, nakon autogola mi je pošlo za rukom asistirati za pobjednički gol. Suparnička ekipa je odigrala dobru utakmicu, iskazala se borbenošću. Osim toga, teren je bio težak za igru."

"Najvažnije od svega je da smo izborili sljedeći krug. Bila je ovo prva utakmica u sezoni nakon koje ćemo sigurno podizati našu formu", dodao je Džeko.