Liga prvaka, 5. kolo
0

Džeko i Građani u teškoj misiji u Napoliju

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Edin Džeko i njegovi saigrači u teškoj su misiji u Napoliju, gdje će igrati protiv istoimenog domaćaina, ekipe sa kojom se bore za drugo mjesto na tabeli i prolazak u narednu rundu takmičenja.

Grupa A

Pobjeda bi Manchester Cityju osigurala prolazak dalje, dok bi neriješen rezultat produžio neizvjesnost u grupi A. U drugom meču igrat će Bayern, koji je osigurao prolazak dalje i Villareal, koji je u četiri utakmice upisao isto toliko poraza.

Grupa B

U grupi B sastaju se Trabzonspor i Inter. Italijani su na vrhu tabele i pobjeda bi značila plasman u naredni krug takmičenja. U drugom susretu igraju CSKA našeg Elvira Rahimića i LIlle.

Grupa C

Crveni vragovi će na Old Traffordu pokušati pobjedom nad Benficom pokušati izboriti prvo mjesto na tabeli. Podsjetimo da je prvi meč u Portugalu završio 1:1. U drugom susretu igraju Otelul, koji je zakovan za dno tabele i Basel.

Grupa D

Najlakši posao u ovom kolu trebao bi imati Real Madrid, koji rasterećen dočekuje Dinamo iz Zagreba. Real je već obezbjedio prolaz dalje pa je Jose Mourinho najavio rezervni sastav. Dinamo je izgubio sve šanse i mogu se samo nadati da će u Madridu proći sa što manje golova u mreži.

Lyon će u okviru ove grupe dočekati goste iz Amsterdama. Lyonu će biti neophodna pobjeda ukoliko želi proći u naredni krug LP.

Liga prvaka, 5. kolo

CSKA - Lille 18:00 sati Bayern - Villarreal 20:45 Lyon - Ajax 20:45

Man.Utd - Benfica 20:45 Napoli - Man.City 20:45 Otelul - Basel 20:45 Real M. - Dinamo 20:45 Trabzon - Inter 20:45