Nogomet
0

Džeko i Gomez na meti Bayerna

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ekipa Bayerna završila je nastup u Bundesligi na drugom mjestu, te sezonu okončala bez i jednog trofeja. Misli uprave Bavaraca već su okrenute ka sljedećoj sezoni.

Sportski direktor minhenskog Bayerna Uli Höneß i počasni predsjednik Franz Beckenbauer otkrili su javnosti kako se se na meti njihovog kluba našli bosansko-hercegovački reprezentativac i napadač novog prvaka Wolfsburga Edin Džeko, odnosno Stuttgartov najbolji napadač i strijelac Mario Gomez.

Nakon što je Gomez u posljednjem, 34 . kolu zabio upravo Bayernu na Allianz Areni za svoj 24. pogodak ove sezone, u susretu u kojem je Bayern slavio s 2-1, te tako osigurao izravni plasman u Ligu prvaka, Höneß je podvukao:

"Mario Gomez je igrač koji nam je vrlo zanimljiv!"

Edin Džeko je, pak, pozornost Bayerna privukao sjajnim igrama i golovima u Wolfsburgu, u kojem su on i Brazilac Grafite s kombinirano 54 gola dali golemi doprinos prvom naslovu prvaka za ''vukove''.

"S Džekom smo već razgovarali o mogućem transferu", priznao je Beckenbauer.

Ipak, istaknimo da Džeko s Wolfsburgom ima ugovor na još dvije sezone, a Gomez sa Stuttgartom na još tri sezone. I Džeko i Gomez imaju po 23 godine.

O samoj sezoni, Uli Höneß kaže:

"Bundesliga je uvijek naš prioritet. Iako smo imali možda i jaču ekipu nego prošle sezone, kada smo dominirali prvenstvom, ovoga puta nismo postali prvaci.Zbog toga postoji prostor za opravdane kritike. U Evropi smo, manje – više, ostvarili cilj plasmanom u četvrtfinale Lige prvaka, što nam se nije dogodilo već godinama. Smjena Klinsmanna? Sigurno da on nije jedini krivac za naše podbačaje, ali nismo mogli biti zadovoljni rezultatima njegovog rada", zaključio je Bayernov sportski direktor.