Intervju s "Dijamantom"
0

Džeko: Gol protiv Swanseaja mi je donio samopouzdanje

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometni reprezentativac BiH i napadač Manchester Cityja Edin Džeko i proteklog je vikenda bio glavna figura na zvaničnoj stranici svog kluba, gdje je objavljen intervju u dva dijela s našim napadačem.

Džeko je govorio kako je od početka nove sezone znatno jači i u boljoj formi u odnosu na period kad je u zimskom prelaznom roku tek došao u Manchester.

"Ipak, i ta polusezona u kojoj nisam briljirao mi je puno donijela. Upoznao sam igrače, klubove i način igre ovdje u Engleskoj", rekao je naš as.

Dodao je kako je jako zadovoljan zbog nagrada koje je dobio u augustu, ali i zbog toga što su njegovi golovi donijeli bodove Cityju. Naglasio je kako mu je puno značio, za samopouzdanje, gol koji je postigao Swanseaju u prvom kolu Premiershipa.

Osvrnuo se i na susret s Tottenhamom kojem je napunio mrežu s četiri lopte, te istaknuo oduševljeni izraz lica Samira Nasrija nakon četvrtog gola našeg reprezentativca. Džeko je naveo i kako se najviše druži sa Stefanom Savićem i Aleksandrom Kolarovom, ali i da je u odličnim odnosima sa svim igračima.

"Savić, Kolarov i ja govorimo istim jezikom. Aleksandar mi je puno pomogao kad sam došao ovdje, sad ja isto tako nastojim pomoći Saviću", rekao je naš reprezentativac za Cityjevu web-stranicu.