Dublin Superkup
0

VIDEO / Džeko: Gol protiv Intera će mi donijeti samopouzdanje

Totalsport
Edin Džeko (Foto: mcfc.co.uk)
Edin Džeko (Foto: mcfc.co.uk)
Bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko uvjeren je da će mu pogodak koji je u nedjelju zabio Interu u finalu pripremnog turnira u Dublinu dati samopouzdanje za predstojeću sezonu engleske Premierlige.

Džeko je u uvjerljivoj pobjedi svog Manchester Cityja (3-0) zabio drugi pogodak i to nakon samo 34 sekunde igre u drugom poluvremenu.

"To je stvarno dobro za moje samopouzdanje. Bio sam malo umoran pred kraj utakmice, ali mislim da smo igrali kao ekipa i da smo bili vrlo, vrlo dobri, od prve do posljednje minute. Zaslužili smo pobjedu u ovoj utakmici, ali i na turniru", rekao je Džeko za službenu web-stranicu Cityja.

"Građani" će novu sezonu u Engleskoj otvoriti sljedeći vikend utakmicom Community Shielda (Superkup) protiv gradskog rivala i aktuelnog prvaka Manchester Uniteda.

"To je velika utakmica i za nas i za naše navijače. Spremni smo i nadam se da možemo pobijediti u tom dvoboju. Wembley će biti pun i nadam se da ćemo na njemu osvojiti još jedan trofej uoči nove sezone", dodao je 25-godišnji napadač koji je u januaru stigao iz Wolfsburga.