Nogomet
46

Džeko: Drago mi je zbog golova protiv Leicestera, nadam se da je ovo najava onog što slijedi

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko je spreman olakšati razočarenje zbog povrede Sergija Aguera tako što će svojim dobrim igrama i golovima nastaviti pozitivan niz i efikasnost Manchester Cityja, navodi se na zvaničnoj stranici Građana.

Bh. reprezentativac je bio prisiljen čekati šansu da utakmicu započne od prve minute jer su prilike dobijali Alvaro Negredo i Sergio Aguero, koji se odlično razumiju u napadu Cityja i noćna su mora za golmane protivničkih ekipa. Nakon povrede Aguera, Džeko je započeo utakmicu u Capital One Cupu protiv Leicestera i pokazao da može adekvatno zamijeniti Argentinca. Postigao je dva pogotka u pobjedi rezultatom 3:1.

"Sergio je imao sjajnu sezonu, postigao je mnogo golova i veoma je važan igrač za nas. Takav je život, mi moramo pokušati igrati bez njega i pobjeđivati. Njegova povreda je loša vijest za tim, ali imamo mnogo igrača koji žele igrati. Drago mi je što sam postigao dva pogotka protiv Leicestera, to je moj posao. Nadam se da je ovo samo najava onog što slijedi, a to su golovi u narednim utakmicama. Kada igram, uvijek mi je cilj postići pogotke. Napadač sam i cijelog života postižem golove, volim to raditi", izjavio je Džeko za Daily Mirror.

Narednu utakmicu Manchester City igra na gostovanju kod Fulhama.