Nogomet
595

Džeko: Cijeli život ću se sjećati poništenog gola

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu reprezentacija Bosne i Hercegovine zaključila je s jednom pobjedom. Nije prošla u drugi krug iako Edin Džeko smatra da je trebala.

Ekipa Safeta Sušića u posljednjem je kolu grupe F svladala Iran s 3-1, ali Zmajevi su nakon pobjede vrtjeli film s prethodne utakmice protiv Nigerije. Afrička reprezentacija je, podsjetimo, slavila s 1-0 što se pokazalo presudnim za njezin plasman u osminu finala, ali ne treba zaboraviti da su sudije u toj utakmici poništili gol Džeki zbog nepostojećeg ofsajda.

Jasno je da se u ekipi BiH i dalje pitaju što bi bilo da im je priznat pogodak koji bi im donio vodstvo protiv Nigerijaca.

"Uprkos pobjedi protiv Irana, idemo kući tužni jer znamo da smo mogli proći dalje. Poništenog gola protiv Nigerije ću se sjećati cijeli život", priznao je nogometaš Manchester Cityja.

U sličnom je tonu pričao i veznjak Rome Miralem Pjanić, jedan od strijelaca protiv Irana.

"Drago mi je da sam zabio na SP-u, ali žao mi je što nismo ostvarili ono što smo željeli. Da je bilo više sreće, mogli smo proći grupu. Dali smo najbolje od sebe, a ovo je bilo sjajno iskustvo."