Glas naroda
0

Džeko će uspjeti u Manchester Cityju

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Njemačka agencija za anketno istraživanje (TM) pokušala je ispitati što misli glas njemačkog naroda po pitanju 24-godišnjeg bosanskohercegovačkog nogometaša Edina Džeke.

Postavljeno je pitanje "Mislite li da će Džeko uspjeti u engleskom Premiershipu ili ne", a anketa je provedena među, otprilike, tri hiljade ljudi. Čak 75.4 posto ispitanih je uvjereno da će Džeko igrati jednako dobro u Cityju kao što je godinama bio predvodnik Wolfsburga.

Podsjetimo da je prije nekoliko dana Džeko napustio Bundesligaša u kojem je tokom 142 utakmice postigao čak 84 pogotka, te je time postao najbolji strijelac kluba u historiji.

Ispitani su davali i svoje komentare, a najčešći su bili oni koji govore da "Džeko ima sjajne fizičke predispozicije za uspjeh u engleskom Premiershipu".

Njih 24.6 posto misli da će Džeko stagnirati ili da neće uspjeti, a posebno se u tom pogledu ističe mišljenje koje kazuje da će Džeko ispaštati bude li trener Manchester Cityja Roberto Mancini forsirao jednu od svojih formacija i to onu 4-2-3-1. U tom slučaju bi mjesto u vršku napada imao Argentinac Carlos Tevez.