Daily Mail
12

"Džeko bi štogod mogao naučiti Croucha"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Na osnovu utakmice protiv Manchester Uniteda u utorak, Wolfsburgovog bh. napadača Edina Džeku proanalizirao je Daily Mail.

"Potencijalni kupac, Sir Alex Ferguson, imao je priliku vidjeti zvijezdu na dijelu još jednom", piše engleski dnevnik podsjećajući na zainteresiranost engleskih prvaka koje se učestalo spominje u kontekstu Džekine kupnje.

Podsjetimo da su Nijemci na svojoj Volkswagen Areni poraženi 3-1 od Manchester Uniteda u dvoboju posljednjega, šestog kola skupine B Lige prvaka. Jedini pogodak za domaćina postigao je upravo Džeko, dok je tri za engleske prvake zabio Michael Owen.

Prijetnja po gol

"Gotovo da se nije vidio dok nije postigao pogodak glavom. Mada se isto može reći i za Michaela Owena koji ga je zasjenio. United se mora pitati bi li Džeko pojačao ono što već imaju."

Kretnja

"Možda i nije njegova najjača strana, ali dobro se kretao po 'ljepljivom' travnjaku."

Skok igra

"Postigao je gol glavom koji bi bilo teže promašiti nego što ga je bilo pogoditi sa samo nekoliko metara."

Dodir

"Iznenađujuće dobar za tako visokog momka. Nije baš Zlatan Ibrahimović, ali mogao bi naučiti stvar-dvije Petera Croucha. U rukavu je imao nekoliko trikova i nije ih se libio pokazati. Bio je opasniji na tlu nego u zraku."

Radni elan

"Impresivan. Ne boji se otići duboko po loptu i pomoći u vezi", stoji, među ostalim, u opisu Daily Maila Džekine igre u susretu protiv Manchester Uniteda.