Pred spektakl u Minhenu
0

Džeko: Bayern nije nepobjediv

Totalsport
Edin Džeko s Mancinijem (Foto: AP)
Edin Džeko s Mancinijem (Foto: AP)
Naš nogometni reprezentativac Edin Džeko je uoči susreta 2. kola Lige prvaka između Manchester Cityja i Bayerna izjavio da Bavarci, uprkos sjajnom nizu, nisu nepobjedivi.

Bayern je trenutno na nizu od devet uzastopnih pobjeda uz nevjerovatnu gol razliku od 26-0. U prvom je kolu Lige prvaka Bayern kao gost bio bolji od španskog Villareala (2-0), a u utorak će biti domaćin Cityju čiji će napad predvoditi Edin Džeko.

"Nijedna ekipa nije nepobjediva pa tako ni Bayern", rekao je Džeko koji je 2009. godine osvojio naslov prvaka Njemačke s Wolfsburgom.

"Igraju jako dobro. Devet pobjeda, bez primljenog pogotka je uistinu impresivno. Ali, nismo ni mi loši i mislim da će utakmica u utorak biti vrlo zanimljiva, pogotovo za navijače", smatra Džeko.

City je u 1. kolu remizirao na Etihadu protiv Napolija (1-1), te se Džeko u Minhenu nada prvom pogotku i pobjedi "Građana" u Ligi prvaka.

"Nisam došao u City zbog novaca, već zbog ovakvih utakmica. Vjerujem da bi i bod bio dobar, ali mi ćemo ići na pobjedu. To je naš cilj", veli naš reprezentativac.

Menadžer Cityja Roberto Mancini rekao je da su živci i nervoza prvog nastupa u Ligi prvaka doveli do remija protiv Napolija, ali da se to neće ponoviti u Minhenu.

"Željeli smo pobjedu protiv Napolija i ponekad taj pritisak donosi greške, a ujedno i lošiju igru. Poštujemo Bayern jer oni čine veliki dio nogometne historije, ali mi smo ovdje da bi ostvarili dobar rezultat", rekao je Mancini.