Uoči sutrašnjeg susreta
0

Džeko: Bayern nas je dosad jedini nadigrao

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Nogometaš Manchester Cityja Edin Džeko izjavio je da je Bayern jedini tim koji je dosad nadigrao Građane i dodao da će učiniti sve da im u srijedu uveče u utakmici A grupe Lige prvaka uzvrate istom mjerom.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i njegov City nalaze se u teškoj poziciji. Morat će za plasman u dalje takmičenje pobijediti Bayern, ali i nadati se da će Villareal uspjeti ostati neporažen od Napolija.

"Bliži se trenutak istine. Porazom od Napolija u prošlom kolu ispustili smo drugo mjesto u Ligi prvaka i sutra ne zavisimo sami od sebe. Pred nama je 90 minuta u kojima možemo spasiti Evropu, s tim što nam treba pomoć Villareala. Poznavajući Bayern, siguran sam da će nam biti jako teško doći do pobjede, jer oni neće igrati opušteno, bez obzira na to što su se već plasirali u osminu finala", izjavio je Džeko za svoj zvanični sajt edindzeko.ba.

Prema njegovim riječima, sigurno će bavarski klub dati sve od sebe da ih izbaci iz daljeg takmičenja kako ne bi morali poslije razmišljati o Manchester Cityju.

"Dat ćemo sve od sebe da slavimo, kako bismo stvorili preduslove da nam Španci u duelu protiv Napolija pomognu. Ovo je naša prva godina u Ligi prvaka i u nekim utakmicama nam je nedostajalo sreće za pobjedu. Nadigrao nas je samo Bayern i želimo im uzvratiti istom mjerom, a ako to bude dovoljno samo za Evropa ligu, šta je tu je", zaključio je Džeko.