Bundesliga
0

VIDEO / Džekin peti ovosezonski gol

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U utakmici 8. kola Bundeslige aktuelni prvak Wolfsburg odigrao je neriješeno kod Bochuma. Poveo je Bochum preko Hashemiana u 53. minuti, da bi bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko postavio, pokazalo se konačan rezultat, lijepim golom glavom nakon asistencije Karima Zianija u 75 minuti.

Bio je to njegov peti ovosezonski gol, sličan onome koji je zabio Manchester Unitedu na Old Traffordu tokom sedmice u Ligi prvaka. Kažimo i da je Wolfsburg od 63. minute igrao s igračem više radi isključenja Sinjija Ona, kao i da je propustio veliku šansu za osvajanje tri boda budući je udarac Obafemija Martinsa iz 78. minute zaustavila prvo lijeva, pa desna stativa.

Nogometaši Bayern Münchena nastavljaju s neuvjerljivim igrama u Bundesligi. U osmom kolu na svojoj Allianz Areni nisu uspjeli pobijediti Köln. Dvoboj je završio bez golova, a iako su domaćini bila bolja i opasnija ekipa nisu uspjeli probiti čvrsti odbrambeni zid koji je postavio Soldo.

Freiburg je uvjerljivo poražen na gostovanju kod Hannovera rezultatom 5-2.

“Apotekari” iz Leverkusena nastavljaju sa sjajnim igrama ove sezone. Na domaćem su travnjaku upisali i šestu pobjedu, protiv Nürnberga s uvjerljivih 4-0, te tako barem privremeno izbili samostalno na vrh tabele. U strijelce su se upisala četiri različita igrača, Toni Kroos, Simon Rolfes, Eren Derdiyok i Stefan Kießling. Kießlingu je postignuti gol bio šesti, te je vodeći strijelac lige.

Bundesliga, 8. kolo:

Bayer Leverkusen – Nürnberg 4-0 (Kroos 2, Rolfes 28-11m, Derdiyok 34, Kießling 68)

Bayern München – Köln 0-0

Bochum – Wolfsburg 1-1 (Hashemian 53 / Džeko 75)

Hannover – Freiburg 5-2 (Chahed 7, Bruggink, Haggui 45, Ya Konan 85, Pinto 90 / Banović 35, Schuster 82)

Mainz – Hoffenheim 2-1 (Ivanschitz 6, Bance 11 / Ibertsberger 87)

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund (kasnije)

Poredak: 1- Bayer Leverkusen 20. 2. Hamburg 17 (-1), 3. Schalke 16, 4. Hoffenheim 16, 5. Mainz 14, 6. Wolfsburg 13...