Kicker
0

Džeki i Misimoviću savršene jedinice

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Oba bosanskohercegovačka nogometaša u redovima Wolfsburga, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko, nagrađeni su savršenim jedinicama za nastup u 26. kolu Bundeslige.

Izvjestitelji Kickera upravo su dvojicu pulena selektora bh. reprezentacije Safeta Sušića proglasili najbitnijim faktorima uvjerljive Wolfsburgove pobjede (4-0) kod Borussije u Mönchengladbachu. Džeko je zabio dva gola došavši do zbira od 14 golova i osam asistencija ove sezone, dok je Misimović zabio prvi gol na utakmici te kasnije još asistirao Gentneru i Džeki. On je na učinku od osam golova i devet asistencija ove sezone.

S prosječnih 3.5 prošao je Mensur Mujdža (Freiburg) u svom bundesligaškom debiju od prve minute, i to na gostovanju kod lidera ljestvice, minhenskog Bayerna. Igrao je Mujdža do 75. minute utakmice, kada je zamijenjen. Ivica Banović ušao je u igru tri minute ranije ostavši neocijenjen. Upravo je Banović bio tragičar susreta budući je 11 minuta po ulasku u igru skrivio jedanaesterac iz kojeg je Robben zabio za pobjedu Bayerna 2-1.

U domaćem sastavu utakmicu su počeli Ivica Olić i Danijel Pranjić, koji je zaigrao prvi put nakon prvoga proljetnog kola, 15. siječnja ove godine. U igri je bio do 71. minute. Nije oduševio Kickerove izvjestitelje koji su mu dali 4.5. Svih je devedeset minuta odradio Olić zasluživši 3.5.

Mladen Petrić za svih je devedeset minuta u nedjeljnom porazu (4-2) njegova HSV-a kod Bayera ocijenjen s 4.5. Za domaće je Stefan Kießling, strijelac dvaju golova, ocijenjen jedinicom, što je treća savršena ocjena u 26. kolu.

Najlošije su prošli hrvatski nogometaši u Hoffenheimu, koji je na svom terenu u Sinsheimu poražen od Werdera 1-0. Josip Šimunić je ocijenjen peticom, a Boris Vukčević, koji je odigrao svoju drugu cijelu utakmicu za Hoffenheim, nešto boljom četvorkom. Obojica su odigrali 90 minuta, a Šimunić je zaradio žuti karton.

Nisu puno bolje prošli niti bosansko-hercegovački reprezentativci u Hoffenheimu. Vedad Ibišević (igrao do 72. minute) ocijenjen je peticom, a kapetan Sejad Salihović cijelu je utakmicu odradio za 4.5.