Još se čeka na prvi gol
0

VIDEO / Džeki 90 minuta u porazu Manchester Cityja

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U svom drugom nastupu za Manchester City Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta, ali nije uspio postići svoj prvi pogodak u Premiershipu. "Građani" su kod Aston Ville poraženi sa 1:0 golom Darrena Benta.

Reprezentativac BiH i u svom drugom nastupu dobio je potpuno povjerenje trenera Roberta Mancinija, koji ga je u igri držao svih 90 minuta. Džeko ipak nije uspio postići gol.

Domaći tim poveo je u 18. minuti golom Darrena Benta, koji je odigrao svoju prvu utakmicu u dresu Aston Ville, nakon potpisa transfera vrijednog 20 miliona funti.

Baš kao i protiv Wolverhamptona drugo poluvrijeme bilo je daleko bolje za Manchester City, koji je imao terensku inicijativu, više lopte u svom posjedu, nekoliko dobrih prilika, ali bez konkretne završnice.

Najbolju priliku Džeko je imao u 84. minuti, kada je nadvisio svog čuvara, ali je loptu sa nekoliko metara glavom poslao pored gola.

Još se nekoliko puta reprezentativac BiH našao u dobrim situacijama, ali nije uspio da pronađe put do mreže Brada Friedela, golmana Aston Ville.

Ovim je porazom Manchester City povećao zaostatak na tabeli iza gradskog rivala Manchester Uniteda, koji danas bio uvjerljiv protiv Birminghama, isprativši ga sa Old Trafforda sa pet golova.