Nogomet
0

Džafić potpisao za Sarajevo, čeka se Mujkić

Piše: D. B.
Adin Džafić u dresu Veleža
Adin Džafić u dresu Veleža
Adin Džafić, bivši igrač zeničkog Čelika, potpisao je ugovor sa FK Sarajevo. No, to vjerovatno nije posljednje pojačanje "bordo" ekipe, jer se očekuje dolazak još jednog igrača na stoperskoj poziciji.

Adin Džafić, bivši igrač Veleža i Čelika, postao je novi član FK Sarajevo. Ovu informaciju je za Sarajevo-x.com potvrdio Dino Selimović iz Sektora za odnose s javnošću kluba sa Koševa.

Dolazak Džafića u ekipu aktuelnog viceprvaka BiH znači i veću konkurenciju u napadu. Džafić je istakao da je oduvijek bio navijač FK Sarajevo, te da je njegova želja bila da dođe na Koševo i zaigra za ovaj klub. Potpisao je jednogodišnji ugovor sa mogućnošću produženja saradnje na još jednu sezonu.

Osim dolaska Džafića, u klub će najvjerovatnije stići još jedan igrač. Radi se o Nihadu Mujkiću, dosadašnjem članu drugog tima francuskog Montpelliera i prijatelja kapitena reprezentacije BiH Emira Spahića. Mujkić igra na poziciji stopera.

"Veoma smo blizu konačnog dogovora sa Mujkićem. On bi uskoro trebao stići u naš klub i potpisati ugovor", izjavio je Selimović za Sarajevo-x.com.

Uz nekoliko kvalitetnih pojačanja u posljednje vrijeme, FK Sarajevo ističe ozbiljnu kandidaturu za osvajanje trofeja u novoj sezoni Premijer lige.