Nogomet
0

Dwight Yorke okončao igračku karijeru

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Bivši nogometaš Manchester Uniteda i Aston Ville, tamnoputi napadač Dwight Yorke, odlučio je prekinuti karijeru u 37. godini života...

Yorke je karijeru započeo u dresu Aston Ville 1989. godine, te je u klubu iz Birminghama igrao devet godina prije transfera u Manchester United. U redove kluba s Old Trafforda prešao je 1998. godine za 12.6 miliona funti, te je s Andyjem Colem činio jedan od najubojitijih tandema u Europi.

S Manchester Unitedom Yorke je osvojio tri uzastopna naslova u Premier ligi, kao i Ligu prvaka 1999. godine. Ukupno je u dresu “crvenih vragova” Yorke odigrao 151 utakmicu i zabio je 64 gola. Manchester je napustio 2002. godine da bi prešao u Blackburn Roverse, nakon čega je još igrao i u Birminghamu, Sydneyju i Sunderlandu.

  • Nadam se da će ljudi pamtiti kako sam uvijek igrao nogomet na pravi način i sa smiješkom na licu. Iako sam i dalje u dobrom fizičkom stanju ne pomlađujem se i najbolji su dani iza mene – rekao je Yorke za BBC.

  • Zaista sam blagoslovljen. Igrao sam uz neke od najboljih igrača koje je Premier liga ikad imala poput Roya Keanea, Paula Scholesa, Ryana Giggsa, Davida Beckhama i Petera Schmeichela, a igrao sam pod najvećim menadžerom Sir Alexom Fergusonom. Smatram se sretnikom. Ja sam momak rođen na jednom malom karipskom otoku koji je dobio priliku ispuniti san, osvajati trofeje, igrati nogomet na najvišoj razini i predvoditi svoju zemlju kao kapetan na Svjetskom prvenstvu – dodao je York, koji je kao kapetan predvodio svoju reprezentaciju Trinidada i Tobaga na SP-U 2006. godine.

Nakon igračke karijere Yorke će se baviti menadžerskim poslom, pa je tako već preizeo ulogu asistenta izbornika reprezentacije Trinidada i Tobaga, a želja mu je prema vlastitim riječima jednog dana raditi kao menadžer u Premier ligi.