Kup BiH
0

Dvoboj sarajevskih i mostarskih ekipa

Sarajevo-x.com
Igrači FK Veleža iz Mostara
Igrači FK Veleža iz Mostara
Danas je na programu sedam utakmica Kupa BiH (prvi dvoboji). Jučer je Sloga iz Doboja u gostima savladala Modriču rezultatom 2-0.

Sarajevu na noge stiže Zrinjski. I jedna i druga ekipa su u usponu forme, pa je za očekivati uzbudljiv meč. Bordo tim pokušaće ostvariti povoljan rezultat pred uzvrat za sedam dana.

Sudar mostarskog i sarajevskog kluba biće i u Vrapčićima, gdje Velež dočekuje Željezničar. Izabranici Amara Osima biće na teškom ispitu, s obzirom da "Rođeni" imaju najubojitiji napad u prvenstvu (postigli 19 golova).

Loš dojam iz prvenstva zenički Čelik pokušaće popraviti u najmasovnijem takmičenju, suparnik je klub koji je samo jednu stepenicu iznad na prvenstvenoj tablici, Slavija. Leotar igra odlično od kako je na klupu stigao Borče Sredojević. Naredna prepreka u kupu je ekipa Olimpika. Travnik će na Piroti dočekati Slobodu. Domaćin sa mnogo optimizma ulazi u ovaj okršaj.

Iako se govorilo da će se utakmica između Borca i Širokog Brijega odgoditi zbog odsutnosti šefa stručnog štaba Borca Velimira Stojnića (reprezentativne aktivnosti), to se nije desilo. Naime, Komitet za takmičenje N/FSBiH donio je odluku da se meč odigra danas. Lider prvenstva ima velike ambicije i u kupu, dok tim sa Pecare u posljednjih nekoliko kola igra izvanredno. Sve nabrojan sugeriše interesantnu utakmicu.

U posljednjem paru, Sloga iz G. Vakuf /Uskoplja odmjeriće snage sa prijedorskim Rudarom.

Parovi i satnica:

Sarajevo – Zrinjski 18.30 sati Velež – Željezničar 15.30 sati Čelik – Slavija 15.30 sati Leotar – Olimpik 15.30 sati Travnik – Sloboda 15.30 sati Borac – Široki Brijeg 18.30 sati Sloga (G. Vakuf /Uskoplje) – Rudar 15.30 sati